HARDLOOPBEGELEIDING

TRAINEN ALS EEN TOPPER MET TOPSPORTBEGELEIDING

Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring voor een breder publiek toegankelijk te maken. Ik laat dan ook regelmatig op mijn Instagramaccount trainingen van mijn team zien. Maar daarnaast bied ik trainingsbegeleiding aan voor gedreven hardlopers die graag op een professionele en unieke manier begeleid willen worden.

Ik pas in de begeleiding de werkwijze toe die ik ook bij mijn topatleten hanteer. Omdat dit een arbeidsintensieve werkwijze is, kan ik slechts een beperkt aantal sporters begeleiding aanbieden. Ik doe het nu eenmaal graag goed en niet half.

HOE GA IK TE WERK?

Vooraf nemen we (via Zoom, Teams, FaceTime of telefonisch) de plannen en (proces)doelen door. Ik stel samen met jou vast wat je sterke punten zijn en waar nog ruimte voor verbetering is. Ik maak schema’s op maat, toegepast op jouw persoonlijke situatie. Om je startniveau goed in te schatten en de trainingszones nauwkeurig te bepalen neem ik een lactaattest bij je af. Deze test wordt jaarlijks herhaald. Bij het samenstellen van de schema’s houd ik rekening met de totale weekbelasting en de doelstellingen die je nastreeft. Als hardloopcoach ben ik heel veelzijdig. Of het nu om een snelle 5km of een marathon gaat, ik kan je helpen om het maximale uit jezelf te halen. En ben je een baanatleet die bijvoorbeeld graag een snellere 800m of 1500m wilt lopen, dan ben je bij mij ook aan het goede adres. 

De begeleiding is voornamelijk online. Ik maak gebruik van een digitaal logboek (van Final Surge) waarin ik wekelijks de trainingen plaats en de voortgang kan monitoren. Je kan (indien gewenst) deze trainingsopdrachten dagelijks op de e-mail ontvangen. Aan het gebruik van dit logboeksysteem zijn geen kosten verbonden. Op de trainingen geef ik feedback. Is er sprake van een calamiteit (bijvoorbeeld ziekte, pijntje), dan kan je via whatsapp kort advies vragen over aanpassing van het schema. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Je krijgt binnen 24 uur een reactie van me. 

KRACHTTRAINING

Heb je ervaring met krachttraining en ook de mogelijkheid om krachttraining te doen, dan krijg je, indien gewenst, een hardloopspecifiek krachtschema inclusief voorbeeldfilmpjes.

MEETRAINEN

Periodiek (in ieder geval 6x per jaar) bied ik de mogelijkheid aan om mee te trainen met mijn topsportteam. Dat geeft een uniek inkijkje in onze manier van werken. Je kan van dichtbij zien hoe een topsporter beweegt en wat hem of haar beweegt. En je leert tegelijk een aantal looptechniekoefeningen die je kan toepassen in je eigen trainingen. Na afloop van zo’n training maak ik graag tijd vrij voor een nabespreking van de training.

OVERZICHT & SAMENVATTING HARDLOOPBEGELEIDING

  • uitgebreide intake met vaststellen doelen, sterke punten en verbeterpunten
  • jaarlijks een lactaattest voor het bepalen van de trainingszones
  • halfjaarlijkse evaluatie
  • wekelijks een nieuw schema in een digitaal logboek met feedback (indien gewenst inclusief krachtschema)
  • whatsapp contact voor aanpassing van het schema in geval van calamiteiten (bijvoorbeeld pijntje, ziekte)
  • periodiek (6x per jaar) meetrainen met het topsportteam, leren van nieuwe looptechniekoefeningen, met na afloop een ‘meet & greet’ met de coach

WAT HEB JE NODIG

  • horloge met stopwatch, hartslagmeting en eventueel GPS

KOSTEN

€200,- per maand 

Je sluit voor hardloopbegeleiding een abonnement af voor 3 maanden. Na afloop van deze periode gaat dit abonnement automatisch over in een maandelijks opzegbaar abonnement.

Opzegging verloopt door het sturen van een e-mail naar info@gretekoens.nl uiterlijk 1 week voor de start van een nieuwe trainingsmaand.

HEB JE VRAGEN, ANDERE WENSEN ...........

SUPPLIER

Final Surge